Svenska konsumenter dissar IT- och telekomindustrin i aktuell hållbarhetsranking - varför?

Seminariet den 7 juli om varför konsumenterna dissar IT- och telekomsektorn tar sin utgångspunkt i undersökningen Sustainable Brands 2011. Den visar att IT- och telekomföretagen inte lyckas nå ut till konsumenten med att de jobbar aktivt med hållbarhet.

Almedalen 2011 konsumenter1Undersökningen visar att IT- och telekombranschen ligger långt efter när det gäller attityden till företagens hållbarhetsarbete. Coop och ICA som ligger i topp, har över 60 procent av de tillfrågade en positiv attityd till, medan bara drygt 25 procent av konsumenterna har en positiv attityd till Sony Ericsson, som dock ligger högst av IT- och telekomföretagen.

Almedalen 2011 konsumenter 2Tomas Zimmerman, Relation Capital Partners, och Erik Hedén, IDG Research, presenterade förslagen från undersökningen på vad branschen ska göra för att bättre nå ut med sitt hållbarhetsarbete. Branschen måste först förstå målgruppen. Vad vill de veta för att de ska köpa IT- och telekombranschens produkter och tjänster? Börja också berätta om företagets hållbarhetsarbete så snart du börjar arbeta med det.

– Ska du vänta ända till du är klar får du vänta länge. Det tar tid att bli 100 procent hållbar. Risken att media hinner före med negativ publicitet är stor, säger Erik Hedén.

Visa på nyttan

Jan Bertoft, generalsekreterare Sveriges Konsumenter, är kritiskt till IT- och telekombranschen:

Almedalen 2011 konsumenter 3

 

 

 

 

 

– När man köper en PC så finns det inte en stavelse om miljö. Säljarna kan ingenting, säger han. 

 

Anne-Marie Fransson, förbundsdirektör IT&Telekomföretagen, håller inte riktigt med. Hon tycker att branschen gör en del som att bland annat att återvinna tekniskt skrot.

– Vi måste prata om nyttan. Våra IT-lösningar kan göra oss hållbara. Vi kan hjälpa andra branscher att spara upp till 90 procent med hjälp av IT, säger Anne-Marie Fransson.

Almedalen 2011 konsumenter 4Även Catherine Karagianni, miljöchef Telia, tycker att vi ska prata om nytta.

 

 

 

– Vi pratar bara pris och se på Volvo. De pratar säkerhet och annan nytta med sina produkter, säger hon.

 

Visa genom miljömärkning

Martin Högenberg, Practice Leader Sustainability Logica, tycker att det behöver finnas ett system för miljöarbetet som det gör för ekonomisk revision. Ett annat sätt kan vara att ha en märkning, som till exempel Svanen. Det är något som går att använda som konkurrensfördel för ett företag.

– Det behövs en bra miljörevision. Den som finns idag är inte pålitlig, säger Martin Högenberg.Almedalen 2011 konsumenter 5

För att bli framgångsrik i hållbarhetsarbetet så måste ett företag ta hållbarhetsarbetet hela vägen. Inte skriva ut så mycket på papper, använda lågenergilampor på kontoret, se över sina transporter, med mera. Hållbarhet gäller inte bara själva produkten eller tjänsten.

– I samhällsansvaret ligger en viss folkbildning. Se till exempel på Ica-Stig som går in och lär oss mer om HBT-frågor. Det har en jättepotential, säger Jan Bertoft.

– IT- och telekombranschen är en ny konsumentbransch och är fortfarande ganska omogen. Vi har fokuserat på att få fram bra och billig teknik hittills. Nu måste vi börja fokusera på miljö, säger Anne-Marie Fransson.

Text: Ann-Charlotte Geissler, Kalas design och kommunikation
Bild: Anne-Charlotte Geissler / Niklas Henricson