Vi söker näringspolitisk expert inom telekomområdet

Vår medarbetare Mikael von Otter kommer att gå i pension efter årsskiftet och vi söker nu hans ersättare med huvudsaklig inriktning telekomområdet. Arbetet innebär framförallt att vara ansvarig för IT&Telekomföretagens policyarbete inom telekomfrågor, vilket exempelvis innebär att vara vår talesperson, delta i offentlig debatt, arbeta med våra påverkansprojekt och utarbeta remissvar. Kontakter och förankring med medlemsföretag är en viktig del i arbetet, liksom att bygga upp kontaktnät med både myndigheter och politiker.

Idag är vi åtta personer som arbetar med branschpolicyfrågor inom IT- och telekomsektorn. I jobbet ingår också att tillsammans med kollegor och medlemsföretag arbeta med andra för branschen prioriterade utvecklingsprojekt.

Vi ser gärna att Du har erfarenhet från arbete med telekomfrågor, kanske från ett telekomföretag eller genom arbete med telekomfrågor på en myndighet eller annan organisation. Viktigt är att Du är en drivande och kommunikativ person, en god skribent samt med förmåga att arbeta självständigt.

IT&Telekomföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för IT- och telekomsektorn vars uppdrag är att påvisa nyttan med IT och telekom samt att förbättra villkoren för IT- och telekomföretag i Sverige. Din arbetsplats kommer att vara i centrala Stockholm.

Kontakta gärna Mikael von Otter eller Anne-Marie Fransson för mer information.

Skicka din ansökan senast den 21 oktober till Magdalena Lindeblad