IT&Telekomföretagen söker ny förbundsdirektör – varför det?

”Jag har Sveriges roligaste jobb!” Anne-Marie Fransson, avgående förbundsdirektör på IT&Telekomföretagen, om vad hon ska göra nu och varför du som är intresserad ska söka jobbet som hennes efterträdare.

Anne-Marie Fransson, förbundsdirektör IT&Telekomföretagen

- Jag tycker att jag har Sveriges roligaste IT-jobb, men jag har varit förbundsdirektör i drygt 10 år nu och tycker helt enkelt att det är dags för en ny person att ta över. Det är ett bra tillfälle att byta just nu – med kunniga medarbetare, en engagerad styrelse och också en ny vd, Anna-Karin Hatt, på Almega, berättar Anne-Marie Fransson.

Hur ser dina egna planer ut framöver?

- En del av min tid kommer jag ägna åt att arbeta vidare med mitt andra uppdrag som vice Vd på Almega, men jag ser också fram emot att ha en lite mer flexibel tillvaro tillsammans med min man som nu gått i pension. Men sluta arbeta helt och hållet vill jag inte, så jag hoppas på olika slags spännande uppdrag framöver.  

Vad vill du säga till de som är intresserade av att efterträda dig på IT&Telekomföretagen?

- Sök jobbet!  Det är ett varierande och spännande jobb med stora kontaktytor, som är fantastiskt utvecklande och ger stor möjlighet att faktiskt också bidra till samhällets utveckling.  Inte minst idag, där vi från branschen har en uppgift att bidra till att öka kunskapen om digitaliseringens möjligheter i hela samhället.