IT&Telekomföretagens näringspolitiska chef går till Gullers Grupp

Ellinor Bjennbacke, näringspolitisk chef på IT&Telekomföretagen, har beslutat sig för att gå vidare i karriären och kommer från och med den 1 mars att arbeta som konsult och affärsutvecklare på kommunikationsbyrån Gullers Grupp. Sitt fokus på digitalisering och samhällsförändring tar hon med sig.

Ellinor Bjennbacke, näringspolitisk chef IT&Telekomföretagen

– Jag har arbetat för IT- och telekombranschen i snart nio år nu; de först sex åren som kommunikationschef, och de sista tre i min nuvarande roll som näringspolitisk chef på IT&Telekomföretagen, säger Ellinor Bjennbacke.

– Mycket har förändrats under dessa år. Ordet IT används alltmer sällan, istället pratar nästan alla om digitalisering och hur den påverkar allt och alla i samhället. Jag är stolt över att ha fått vara med och driva på och bidra till den utvecklingen, som vi hittills bara sett början på. Vi har alla en fortsatt spännande resa framför oss som jag definitivt vill vara med på. Jag ser fram emot att få chansen att fortsatt jobba med denna typ av frågor och att som konsult få möjlighet att ta min kunskap och min erfarenhet med mig in i nya branscher, och stödja och guida organisationer och företag i detta förändringsarbete.

- Jag har trivts oerhört bra med mitt arbete på IT&Telekomföretagen, inte minst med alla de kontakter med våra medlemsföretag som jobbet har inneburit. Insikten att digitaliseringen av samhället är helt beroende av att vi har konkurrenskraftiga svenska IT- och telekomföretag tar jag naturligtvis med mig till mitt nya uppdrag, liksom kontakten med alla de kloka och bra människor jag har haft förmånen att få arbeta tillsammans med under mina år på IT&Telekomföretagen, avslutar Ellinor Bjennbacke.

Ellinor arbetar sin sista dag som näringspolitisk chef på IT&Telekomföretagen den 17 februari 2017.