Kommunikationsrådet: Ett forum för medlemspåverkan

I medlemsföretaget Bahnhofs futuristiska rymdskeppstält i Kista höll Kommunikationsrådet i förra veckan årets första möte.

Roger Söderberg, vd Orange Business Services och ordförande Kommunikationsrådet

Efter det att rådets ordförande Roger Söderberg, vd Orange Business Services, hälsat alla välkomna och Bahnhofs vd, Jon Karlung, visat den spännande lokalen som är en av företagets serverhallar och berättat om vilka frågor Bahnhof anser är viktigast för dem just nu presenterade, Göran Marby, Generaldirektör PTS, myndighetens arbete kring framtida regleringar för branschen. Kajsa Frisell som ansvarar för Kommunikationsrådet säger man i rådet verkligen uppskattar att Göran hade möjlighet att komma till Kommunikationsrådet, dialogen med PTS är mycket viktigt för branschen.

Mötet gästades dessutom av Sara Mazur, chef på Ericsson Research, och utsedd till Sveriges mäktigaste IT-kvinna 2014 av tidningen av Comtputer Sweden. Sara Mazur berättade om  Ericssons resa mot 5G-tekniken och möjligheterna med den. Hennes slutsats var att 5G  kommer att innebära att allt i våra liv som kan tänkas gå att koppla upp också kommer att kopplas upp för att förenkla tillvaron – från bilen till soptunnan.

Bahnhofs dataserverhall, Kista

Kommunikationsrådet är ett av IT&Telekomföretagens forum för medlemspåverkan och erfarenhetsutbyte. Rådet samlar medlemmar som är intresserade av allt från digital infrastruktur till telekomreglering.

Är ditt företag intresserat av att delta i rådet? Kontakta i så fall Kajsa Frisell.