Debattartiklar


IT&Telekomföretagen mfl: Viktiga medarbetare utvisas på grund av ett ord i lagen

Snabbväxande svenska företag försätts i kris då viktiga medarbetare utvisas. Bakom avslagen om förlängt arbetstillstånd ligger allt för ofta bagatellartade avvikelser från gällande kollektivavtal. Nu måste något göras snabbt för de 8 600 medarbetare som väntar på sina besked, skriver vi tillsammans med representanter för Almega, Svenskt Näringsliv och Stockholms Handelskammare i Dagens Samhälle.

Debatt: Sverige kan inte leva på gamla meriter

Vår nya rapport visar att det finns skäl till oro för utvecklingen inom digitalisering i vårt land. Det är hög tid att välja hur vi förhåller oss till den strukturomvandling som digitaliseringen ofrånkomligen innebär, skriver David Mothander förbundsdirektör IT&Telekomföretagen och Nima Sanandaji rapportförfattare i Dagens Samhälle idag.

Till de migrationspolitiskt ansvariga: Skärpta invandringsregler hårt slag mot svenska företag

Vi begär svar. Flera arbetskraftsinvandrare har det senaste året utvisats på grund av bagatellartade misstag. Dessutom har skärpningen av utlänningslagen medfört en förskjutning bort från lagens arbetskraftsfrämjande syfte. Detta hindrar en nödvändig kompetensinvandring, skriver företrädare för företag och organisationer på initiativ av IT&Telekomföretagen på DN Debatt, och i ett öppet brev till de migrationspolitiskt ansvariga.

Debatt:Nyttja kommersiella mobilnät till blåljus!

Bygg inte nytt - låt polisen, försvaret och räddningstjänsten använda befintliga kommersiella mobilnät. Upphandling via de kommersiella näten är minst lika säkert, mer kostnadseffektivt och ger bättre funktionalitet och kapacitet än om staten bygger ett separat blåljusnät, som skulle stå outnyttjat under långa perioder, skriver tre telekomföretag tillsammans med IT&Telekomföretagen i en gemensam debattartikel.

Visa fler…