Debattartiklar


Debatt: Sverige kan inte leva på gamla meriter

Vår nya rapport visar att det finns skäl till oro för utvecklingen inom digitalisering i vårt land. Det är hög tid att välja hur vi förhåller oss till den strukturomvandling som digitaliseringen ofrånkomligen innebär, skriver David Mothander förbundsdirektör IT&Telekomföretagen och Nima Sanandaji rapportförfattare i Dagens Samhälle idag.

Till de migrationspolitiskt ansvariga: Skärpta invandringsregler hårt slag mot svenska företag

Vi begär svar. Flera arbetskraftsinvandrare har det senaste året utvisats på grund av bagatellartade misstag. Dessutom har skärpningen av utlänningslagen medfört en förskjutning bort från lagens arbetskraftsfrämjande syfte. Detta hindrar en nödvändig kompetensinvandring, skriver företrädare för företag och organisationer på initiativ av IT&Telekomföretagen på DN Debatt, och i ett öppet brev till de migrationspolitiskt ansvariga.

Debatt:Nyttja kommersiella mobilnät till blåljus!

Bygg inte nytt - låt polisen, försvaret och räddningstjänsten använda befintliga kommersiella mobilnät. Upphandling via de kommersiella näten är minst lika säkert, mer kostnadseffektivt och ger bättre funktionalitet och kapacitet än om staten bygger ett separat blåljusnät, som skulle stå outnyttjat under långa perioder, skriver tre telekomföretag tillsammans med IT&Telekomföretagen i en gemensam debattartikel.

Debatt: Domen gör iphone 450 kronor dyrare

Den 10 juni meddelade Högsta domstolen att den fastställer hovrättens dom mellan Telia och Copyswede, vilket innebär att Telia ska erlägga 73 miljoner kronor i privatkopieringsersättning för iPhone som importerats till Sverige. Det betyder att telefonen blir dyrare och att konsumenten dubbelbeskattas, skriver IT&Telekomföretagens Anne-Marie Fransson, Örjan Brinkman, ordförande Sveriges Konsumenter och Klas Elm, vd, ElektronikBranschen i en debattartikel på Aftonbladet Debatt.

Visa fler…