Årets branschträff: IT&Telekomdagen 2015

Välkommen till en inspirerande eftermiddag tillsammans med branschkollegor - i en miljö med stort fokus på innovation, kunskap, kreativitet och framtidens företagande. Missa inte årets bästa möjlighet att nätverka, träffa kollegor och få ta del av våra och andras erfarenheter, visioner och framtidsspaningar!

Program

Även om alla numera pratar om digitalisering har inte alla fattat grejen hävdade vi under årets Almedalsvecka. Att digitaliseringen inte är en IT-fråga utan något som påverkar och utmanar hela samhället vet väl inga bättre än vi som är verksamma i IT- och telekombranschen!

Men förstår vi fullt ut vad digitaliseringen innebär för oss? Är vi tillräckligt kreativa? Kan vi öka vår innovationskraft? Kort sagt – fattar vi grejen?

13.00 Välkomna till IT&Telekomdagen

bild1itot2015.jpg

Anne-Marie Fransson förbundsdirektör och Staffan Hanstorp styrelseordförande IT&Telekomföretagen välkomnar.

Liselott Appel, vd Epicenter: Det här är Stockholm house of innovation.

13.20- 14. 00 Så jobbar vi i Stockholm house of innovation

Tre spännande företagare delar med sig av sina framgångsrecept: 

Astrid Friborg, vd Berries by Astrid 
Astrid tackade nej till ett jobb på Stanford University och en karriär som cancerforskare. I stället har hon valt att via sitt företag utveckla och kommersialisera världens första smoothieautomat och investerarna har stått på kö för att köpa in sig i bolaget. Berries by Astrid har av Veckans Affärer rankats som en av Sveriges hetaste startups.

Pontus Frodhe, COO och grundare, FundedByMe
Crowdfunding och den delade ekonomin är hett - svenska Fundedbyme är en pionjär på området och redan en storspelare, hittills har de fått in 100 miljoner kronor till sina kunder. Pontus Frohde hoppade av en internationell karriär på Microsoft för att bli delägare ”Jag tog ett karriärsbeslut med hjärtat”.

Mahesh Kumar, Dir. Innovation Labs Epicenter/Result  
Mahesh är en digital entreprenör som bland annat hjälper snabbt växande digitala företag att etablera sig på nya internationella marknader – och stora företag att bättre förstå och anpassa sig till en mer digitaliserad värld. 

14.00- 14.30 Innovativ i 100 år – IBM och aktuella tekniktrender

Leblanc.jpgRobert LeBlanc, Senior Vice President, IBM Cloud om innovation och att ha sitt huvud bland molnen.

Gemensam diskussion.

14.45–15.00 Fika och bensträckare

15.00 – 15. 45 Teknikutvecklingen och vår framtida affär – var finns den?
hannes.jpgTeknikutvecklingen är blixtsnabb och vi är på väg in i en värld med oanade möjligheter, med nya sätt att arbeta, umgås, utbilda oss, bota sjukdomar osv. Vad innebär dessa samhällsförändringar, hur kan vi bättre se möjligheterna och vad innebär det för oss som arbetar med tekniken? Hannes Sjöblad, företagsledare, teknikaktivist och biohacker.

15.45 – 16.45 Panelsamtal
Vad kan vi lära av dagens inspiratörer? Vilka krav ställer utvecklingen på oss? Vad förväntar sig kunderna? Anne-Marie Fransson samtalar med och publik och bransch- och kundrepresentanter: 

Anna Caracolias, Entreprenör

Vahid Zohali, Vice President Banking, Tieto

Nils Granath, Head of Investments, TeliaSonera 

16.45 ca Utdelning av Womentorpriset 2015
womentor2.jpgJonas Persson, VD på Microsoft som vann Womentorpriset i kategorin organisation/företag 2014, delar ut årets utmärkelse till en individ och ett företag som gjort en extra bra insats för att öka andelen kvinnliga ledare i IT- och telekombranschen.

17.00 – ca 19.00 Mingel och Digital safari. Vi bjuder på mat och dryck från K-märkt!

Anmäl dig nu!>>