Pressrum

Pressmeddelande och aktuellt

​Pressinbjudan till seminarium om ny rapport: Etta eller nolla - hur går det egentligen med digitaliseringen av Sverige?

Nima Sanandaji, presenterar ”Etta eller nolla? En rapport om digitaliseringen av Sverige” i Stockholm imorgon den 11 maj klockan 12.30. Digitaliseringsminister Peter Eriksson, David Mothander förbundsdirektör IT&Telekomföretagen, Anna Wikland Sverigechef Google och Karin Schreil Jonsson Vd Fujitsu Sverige samtalar om vad som nu måste till för att komma vidare med digitaliseringen av Sverige.

​Andelen män i IT-branschen konstant – men svagt nedåt på chefs- och VD-nivå

Statistiken för 2016 visar på en i stort sett oförändrad snedfördelning av andelen kvinnor och män i IT- och telekombranschen i Sverige: andelen män i branschen totalt ligger kvar på 72 % (jämfört med 2015). På chefsnivå har andelen män minskat något, från 72 % (2013) till 70 %, men är där liksom på VD-nivå i fortsatt kraftig majoritet. 85 % av VD:arna i IT&Telekombranschen är år 2016 män.

​Fler kvinnor till IT-och telekombranschen ett sätt att möta kompetensbristen

Kompetensbristen i IT- och telekombranschen är skriande och kräver åtgärder. Att kvinnor i stor utsträckning fortfarande väljer bort branschen är en av de utmaningar svenska IT- och telekomföretag har att hantera. Nu i veckan inledde 24 företag årets engagemang i den elfte upplagan av Womentor, som hjälper företag att systematiskt arbeta för att öka andelen kvinnor på ledande positioner.