Pressrum

Pressmeddelande och aktuellt

​Womentor tio år firas av hundra IT-tjejer med makt

De är Business Managers, Regionchefer, Direktörer, Group leaders, Heads of…, etc. etc. i bolag som Fujitsu,Telia, Microsoft, IP Only, Sogeti, Tieto, Tre och ÅF. De är kvinnor i ledande positioner med stort inflytande i en bransch som brottas med en låg andel kvinnor på alla positioner och en ännu lägre andel kvinnor på chefsposition. Ikväll samlas hundra av dem i Stockholm för att fira att Womentor-programmet, som de alla någon gång varit adepter i, år genomförs för tionde gången i syfte att lyfta fram förebilder och stödja företag i IT- och telekombranschen som vill arbeta systematiskt för att öka andelen kvinnliga chefer.

​Tecknade avtal med Sveriges Ingenjörer, Jusek och Civilekonomerna samt Ledarna avslutar besvärlig avtalsrörelse för IT- och telekomsektorn

IT&Telekomföretagen inom Almega har denna vecka tecknat avtal med Sveriges Ingenjörer, Jusek och Civilekonomerna samt Ledarna för IT- och telekomsektorn. Det handlar som tidigare om kollektivavtal med företagsnära lönebildning, som omfattar en lönerevision om 2,2 % om man inte kommer överens om annat lokalt i företaget. De nya avtalen gäller i 12 månader.

Unga digitala talanger löser skolans utmaningar: Christinaskolan, Fredrikshovs Slotts skola och Kista Grundskola topp tre i Next Up Stockholm

​Hur kan skolundervisningen förbättras genom Internet of Things? Åttondeklassarna på Christinaskolan i Stockholm har svaret: ett armband kopplat till sensorer, datorer och en app som hjälper lärare att ha bättre koll på elevens hälsa och intresse för skolan. Med sin lösning ”DoCeo.” vann de i torsdags skoltävlingen Next Up Stockholm 2016, i hård konkurrens med åtta andra Stockholms-skolor.

Seko har idag varslat om stridsåtgärder från och med 18 april mot IT&Telekomföretagen inom Almega

Seko har varslat om total arbetsnedläggelse vid 10 telekomföretag som omfattar ett stort antal medarbetare på många orter i landet. Vi har erbjudit Seko en uppgörelse med en löneökning på 2,2 % vilket till fullo motsvarar den nivå som parterna inom industriavtalet har accepterat. Vi har också erbjudit en individuell Flexpension, säger Stefan Lennström, avtalsansvarig för telekom-avtalet.

​Unionen och Sveriges Ingenjörer har idag varslat om stridsåtgärder från och med 18 april mot IT&Telekomföretagen inom Almega

Unionen och Sveriges Ingenjörer har varslat om total arbetsnedläggelse vid 11 IT– och telekomföretag. Totalt omfattas tusentals medarbetare på ett stort antal orter i landet. - Detta får mycket stora konsekvensen både för drabbade företag och deras medarbetare och drabbar de varslade företagens kunder hårt, säger Anne-Marie Fransson, Förbundsdirektör på IT&Telekomföretagen inom Almega.