Pressrum

Pressmeddelande och aktuellt

Pressinbjudan frukostseminarium den 22/11: IT&Telekomföretagen presenterar ”IT-kompetensbristen - en rapport om den svenska digitala sektorns behov av spetskompetens”

​Den genomgripande digitaliseringen har gjort att den digitala sektorn har blivit näringslivets starkaste tillväxtkraft. Nu hotas sektorns fortsatta utveckling av brist på spetskompetens. Ett underskott på i storleksordningen 70 000 personer med IT- eller digitalt relaterad kompetens befaras till år 2022 om inte särskilda insatser görs, visar IT&Telekomföretagens rapport som presenteras den 22/11.

​Pressinbjudan till seminarium om ny rapport: Etta eller nolla - hur går det egentligen med digitaliseringen av Sverige?

Nima Sanandaji, presenterar ”Etta eller nolla? En rapport om digitaliseringen av Sverige” i Stockholm imorgon den 11 maj klockan 12.30. Digitaliseringsminister Peter Eriksson, David Mothander förbundsdirektör IT&Telekomföretagen, Anna Wikland Sverigechef Google och Karin Schreil Jonsson Vd Fujitsu Sverige samtalar om vad som nu måste till för att komma vidare med digitaliseringen av Sverige.